Korppi-kalenterin synkkaus kännykkään

Hei!

Lupasin viime viikolla kirjoittaa siitä kuinka lukujärjestys synkataan tietokoneelle, täppäriin tai kännykkään. Tämä on erittäin hyödyllinen temppu sillä luentojen peruuntuessa tai salin vaihtuessa tiedot päivittyvät suoraan kännykkään ilman että teidän tarvitsee tehdä mitään. Eli vastuu siitä että olette oikeassa paikassa ei ole enää teillä vaan opettajalla!

Ideaalitapauksessa kun olette kerran seuranneet näitä ohjeita niin teidän ei eläessänne tarvitse tehdä uutta lukkaria!

1. vaihe –  iCal-osoitteen löytäminen.

Korpissa menette tälle sivulle. (Siltä varalta ettei linkki toimi, niin sivulle pääsee kirjautumalla Korppiin ja vasemmasta valikosta Kalenteri > Tuonti/Vienti > iCal.)

Sivulla pitäisi olla tummennettu linkki joka alkaa näin: http://korppi.jyu.fi/calendar/ical/g. . . jne.

 

2. vaihe – osoitteen liittäminen Googlen kalenteriin

Tästä voidaan edetä muutamaakin tapaa. Mutta koska teillä nyt on google-tunnukset omasta tai koulun puolesta, niin mennään niillä.

Mennään tälle sivulle. Pitäisi näyttää kalenterilta.

Sieltä valikkoon oikean yläkulman rattaasta:

 

screenshot_179

 

Asetuksista menette sivulle Kalenterit (linkki vasemmalla lähellä yläkulmaa).

Sitten painatte linkkiä Selaa kiinnostavia kalenterita (oikealla suunnilleen sivun puolessavälissä)

Sitten Lisää URL-osoitteena (oikeassa kulmassa olevan valikon puoliväli).

Jos kaikki meni hyvin, niin teillä pitäisi olla nyt Googlen kalenterinäkymässä luennot.

3. vaihe – Google-kalenterin liittäminen kännykkään

Jos teillä on jo Googlen sähköposti synkattuna kännykkään (kännykkä hälyttää postista), niin saattaa olla että tämä riittää. Vilkaiskaa kalenteri. Jos teillä on sähköposti synkattuna mutta kalenteri on tyhjä, vilkaiskaa tilinne asetuksia ja klikatkaa ”Synkkaa kalenteri”. Uuden tilin saa lisättyä seuraavasti:

Iphone/Ipad: Puhelimen asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit > Lisää tili > Google. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana. Valitse synkattavat palvelut (ainakin kalenteri). Tarkista jälkikäteen kalenterista että synkkaus onnistui.

Android (eli kaikki kännykät/täppärit jotka eivät ole Applen tai Microsoft/Nokian valmistamia): Puhelimen asetukset (EI kalenterin)> Lisää tili > Google. Valitse synkattavat palvelut (ainakin kalenteri). Tarkista jälkikäteen kalenterista että synkkaus onnistui.

Microsoft Phone 8 (tod.näk. jos teillä on Nokia-puhelin, niin tämä toimii): Puhelimen asetukset > Sähköposti + tilit (tjs) > Lisää tili > Google. Tarkista jälkikäteen kalenterista että synkkaus onnistui.

Jos jotain ongelmia tulee niin laittakaa alle viestiä. Olen noista kahdesta ensimmäisestä vaiheesta aika satavarma, mutta tuo kolmas vaihe on hieman arpapeliä — jokaisessa puhelimessa ja tabletissa on hieman erillaiset asetukset riippuen valmistajasta ja valmistuskuukaudesta sekä siitä onko puhelinta päivitetty. Silmälaseista ja joistain puheenaiheistani huolimatta en ole erityisen teknisesti lahjakas ihminen.

-Juho

PS. Kirjoittaja arvostaisi jos pistäisitte alle viestiä jos saitte ohjeilla kalenterin näkymään.

EDIT:  Lopputuloksena pitäisi olla jotain tälläistä:

Iphone:

2014-09-21 21.41.32

Applen vehkeet vaakasuoraan

Horisontaalisesti

Applen vehkeet horisontaalisesti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Korppi-kalenterin synkkaus kännykkään

Jätä kommentti